Нашите клиенти споделят

Р.К. на 48г.

Собственик съм на компания в сектора на услугите. Обичам работата си и семейството си, но напоследък всичко започна да ми изглежда сиво и безсмислено. Нищо не бе в състояние да ме зарадва. Проектите идваха един след друг, след това края на месеца и изплатените (слава богу!) заплати към всички колеги. Година след година едно и също.. Съпругата ми преди настояваше да пътуваме много и определено го правехме, но вече всяко подобно предложение ми изглеждаше пълна загуба на енергия. Нещо ме отдалечи от всички. И попаднах в ситуация, в която за себе си не виждах изход, може би трябваше просто да съм там и да чакам края на живота си. След около 5-6 посещения, започнах да осъзнавам моето място в цялата верига. Благодарен съм на Силвия, за това че успя да ми върне радостта от живота. Здравословните ми проблеми, като че ли изчезнаха и сега с радост ходя на тенис.


Ц.Ч. на 21г.

Работя като програмист. Обичам да си стоя в къщи и се чувствам зле в големи компании. Определено не обичам да съм център на внимание. Цял живот съм страдал от депресия и мислех, че това е нормално. Преди 2 години, родителите ми ме заведоха на психиатър, който ми даде таблетки за депресията. Първите 2 месеца, като че ли имаше подобрение след това нещата се върнаха с много по-голяма сила. Никой не ме разбираше, а и аз се чувствах глупаво. Започнах да „ровя“ в интернет за това как да постъпя. Спечели ме екипа на Соменсо и реших да се доверя на тях. След първата среща Силвия ме предупреди, че не се занимава с депресивни разстройства, и ако открие нещо с което не може да се справи ще ме насочи към друг свой колега. След третата среща Силвия ми даде да направя тест и се оказа, че страдам от СОЦИАЛНА ТРЕВОЖНОСТ. Твърде елементарно нещо, за нещата които изпитвах. В началото не й повярвах, но не знам как така изведнъж живота ми започна да се променя. След няколко месеца се престраших и поканих едно момиче на среща, оказа се че изпитва същите чувства към мен. Сега живеем заедно.


И.Т. на 5г.
Синът ми на 4г бе диагностициран като изоставащ в развитието си в един от големите български психологически центрове. Големи проблеми винаги имах с него в детската градина. Дори госпожите успяха да ме убедят да го преместя в група на деца с психологични проблеми. Една позната ми препоръча центъра. Когато за първи път заведох сина си, мислих че това е поредното място където нищо няма да се случи. Първата ни съвместна консултация продължи 2 часа. Професионалистите на Somenso (Силвия и Галя) обстойно изследваха текущата ситуация и отношението и чувствата на синът ми към нея. Обясниха ми, че навярно агресивното му поведение се дължи на липсата на пълноценен социален контакт и социални умения. Не се съгласиха с поставената диагноза, защото според тях синът ми е представител на т.н. „нови Деца“. Деца, които имат умения за работа с устройства – таблет и телефон – което в същност синът ми демонстрира със завидна лекота- но имат не достатъчно развити умения, съответстващи на остарелите таблици за детско психологическо развитие. Доверих се на професионализмът им и наистина видях прогрес. Все още следвам стриктно предписаните от тях съвети.


С.Т. на 35г.

Работя като изследовател. Имам една завършена докторантура и в момента правя втора по-задълбочена. Посещението ми в центъра бе предшествано от еднократни посещения при други психолози. Попадна ми брошура на Соменсо и реших да пробвам, въпреки че единия от посетените от мен терапевти, ми намекна за психиатър и биполярно разстройство. Силвия ме посрещна и още от първия път успях да почувствам, че съм на правилното място. Успях да намеря естеството на моите пречки за успешна комуникация с останалите и сега, когато не съм достатъчно уверен преглеждам бележките си от посещенията. Вече се радвам на детайлите в живота ми.