Успешната връзка: Привличане и още нещо

Казват, че щастието е невъзможно без да се чувстваме обичани и разбирани. Изпитваме нужда да принадлежим – на кръг от близки, или на хора със сходни интереси, където да получим полагащото ни се признание и удовлетворение.

Ние сме социални същества, и като такива неизбежно влизаме в различни взаимодействия с други хора. Постигането на нашите цели и преследването на мечтите също е практически невъзможно без ролята и влиянието на различни фактори. Често се налага да създаваме и поддържаме отношения с хора, с които ни е събрала обща дейност или случайност – шефове, колеги, клиенти, бизнес партньори.

И тогава започва интересната част!

Отношенията често приличат на плуване в бурно море – може за определен период да чувстваш, че се носиш по вълните, след което изненадващо се надига гребена на следваща вълна,  плесва те и те забива надълбоко, без да може да си поемеш въздух.

А сега си задайте няколко въпроса:

Смятате ли, че отношенията между хората са сложно нещо? Изпитвали ли сте страх от предстоящо социално събитие – дори обикновен рожден ден на близки предизвиква свиване в стомаха, изтръпване, изпотяване, а запознанство с нови хора, особено симпатични представители от противоположния пол, или представяне на проект ви разтреперва и докарва спазми, накъсано дишане, загуба на свързани мисли и действия? Случвало ли ви се е да се чудите на реакциите на околните след невинна ваша реплика? Смятате ли, че всички по-близки отношения са обречени на постепенно охлаждане, раздалечаване, прекъсване? Трудно ли разбирате какво точно изискват от вас любимите хора, приятели, близки, шефове? Може би имате чувството, че ви лъжат, използват или манипулират? Често ли попадате в конфликтни ситуации, от които не знаете как да се измъкнете?

Ако поне на два от въпросите сте отговорили с „да” , то този тренинг е за вас!


 В този курс ще научите:

 • Как  с лекота да общуваме и да привличаме хората, които харесваме
 • Как да разбираме значението на думите и жестовете на събеседника
 • Как да се справяме с тревожността и неувереността; как да повишим увереността си в различните ситуации
 • Несъзнателните ни емоции и влиянието им върху поведението ни
 • Етапи в развитие на отношенията
 • Основните фактори за изграждане и поддържане на здравословни връзки
 • Върху какво можем да влияем, и върху какво – не в отношенията.
 • Най-често срещаните грешки и начини за избягването им
 • Какво се промени в ерата на дигиталната комуникация
 • Неизбежни ли са конфликтите - изпитани тактики и подходи за справяне с възникналите конфликтни ситуации
 • Токсични взаимоотношения – как да ги разпознаваме и да се справяме с тях

Как протичат обученията: Ще мислим, ще се предизвикваме, ще разглеждаме практически казуси, и разбира се, няма да забравяме да се забавляваме.


Провеждане:

Малки групи: 6-10 души.

9 срещи, разпределени в рамките на 3 месеца.

Място: Офис на „СОМЕНСО” ООД.

Водещ: Милена Георгиева

[button text="Задайте ни въпрос или си запишете консултация" link="https://www.somenso.com/%d0%b2%d1%8a%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d0%b8-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d0%bd%d0%b0%d1%81/" style="default" size="normal" target="_blank" display="block" icon="comment"]