Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Арт Ателие: Да откриеш твореца в себе си

October 27, 2018 @ 11:00 - 15:00

120лв.

Продължителност – 4 часа

Максимален брой участници – 5 човека

Цел: Създаване на собствена творба, която след завършване се рамкира и човек я получава във вид готов да разкраси дома си.

Водещ: Виржиния Стоянова

Повече за Произведенията на Арт Ателие: Да откриеш твореца в себе си ТУК

Всеки е рисувал като дете и всеки има спомени от тези занимания в училище и  за това  колко  е било приятно или неприятно по този предмет. Било е много отдавна и е забравено.   Ако хората бъдат попитани дали искат да нарисуват нещо, почти всеки би казал, че не иска, защото не може или това не е за него и няма талант и т. н. Самата идея би предизвикала съпротива. Но тъй като играта е дейност, към която хората имат позитивна нагласа, тя рядко отключва съпротиви и защитно поведение.  Рисуването на картина е поднесено под формата на игра и  има забавен, развлекателен и анти-стрес ефект,   предизвикващ положителни емоции. Колкото е по- забавно за участниците толкова по ефективно се постигат скритите цели.

С какво би било полезно на човек такъв род занимание?

Използването на бои в творческия процес помага на човек да се отпусне и да се забавлява. Съсредоточавайки се върху процеса на създаване се активират творческото мислене и въображението, като по този начин човек  използва енергията си по един конструктивен начин.

Творческия акт  помага на хората да  излязат от рамките на рутинните си занимания и стандартното мислене. Провокира се креативността.

Повече за от Ателието ТУК

Details

Date:
October 27, 2018
Time:
11:00 - 15:00
Cost:
120лв.
Event Category:
Event Tags:

Venue

Somenso
бул. "Христо Ботев" 10, ет. 3
София,

Organizer

Registrations are closed for this event.