Loading Events

Амбиция и професионално прегаряне

 

Целта на обучението е да подпомогне разбирането професионалното прегаряне като явление,  определянето на типа личност и ролята на амбицията при управлението на стреса.  Вие не можете да се отървете от собствената си личност,  но контрола на Вашето поведение е изцяло във ваши ръце.

Груповата работа е с продължителност общо 10 часа на месец

10-те часа са разпределени в 4 дни по 2,5 часа.

Заниманията са както следва:

  • 2 срещи обучение на тема управление на гнева с дискусия
  • 1 среща психо-драматична констелация
  • 1 среща арт-терапия – Методът на Леонардо

Груповата работа :

Груповите срещи са полезен начин за хората, които споделят общ проблем, да получат подкрепа и съвет един от друг.

  • При груповите обучения до десет души се срещат заедно с терапевт.
  • При груповите дискусии се използват различни методи.
  • Всички методи са свързани  с това как стоят нещата тук и сега.
  • Групата разглежда как миналото е свързано с настоящето с ръководството на терапевта.
  • Целта не е да се предотврати болка и неприятности в бъдеще, а да се изгради съпротива, така че човек да стане по-способен да се справя с проблемите и фрустрациите в живота. 

Методи на работа

Поведенчески подход към управлението на гнева:

Поведенческият подход към човека на пръв поглед изглежда измамно прост: поведението на хората показва тяхното психологическо здраве и чрез промяната на поведението им здравето на хората също може да се измени. Вторият стълб на поведенческата терапия е теорията за ученето, която обяснява как се заучават, а понякога как не се заучават различните начини на поведение. В поведенческия подход към човека се подразбира, че психологическото здраве и болест могат както да се заучат, така и да не се заучат. “Теорията за ученето” разглежда два модела, чрез които придобиваме поведение: класическо иоперантно (инструментално) обуславяне.

Психодраматичен подход към управлението на гнева:

В устоите на психодраматичната гледна точка стои идеята за ролите и играенето на роли. Ролите представляват предсказуемите модели на наблюдаваното поведение, които се появяват в определени социални ситуации. Сложността и многообразието на ролите, които играем, са илюстрация на сложността на света, в който живеем. Всички роли от типа на: пациент, майка, сестра, чичо, любовник, лекар, свещеник, учител, водач, жертва, са ни добре известни. В реалния живот ние изпълняваме тези роли като истински в зависимост от изискванията на семейството си и обществото и с тях не можем да си играем, защото това ще доведе до сериозни последствия както за нас така и за другите.

Арттерапевтичен подход към управлението на гнева:

Доказано е, че изкуството е най-добрата терапия. В своите дневници Леонардо да Винчи е описал  механизъм за това как умът и душата могат да бъдат лекувани чрез изкуството. Съвременните психолози доказват, че Леонардо да Винчи е бил абсолютно прав. Обикновено споменаването на Леонардо да Винчи и изкуството предизвиква у нас определени и много изискващи представи за ниво на майсторство, за това ще говорим за творчеството и творческия процес. Рисуването на определени линии, форми, цветове и сюжети влияе върху нашето емоционално и физическо състояние. Това е метод за сваляне на стреса от разума, нервите и психиката наистина работи практически във всички случаи. Използвайки този метод като художник съм създала  конкретни картини, които съдържат определени елементи, които да разрешат  определени състояния като – стрес, яд, тъга, умора . Забавлявайки се рисуваме картина, която разрешава конкретен проблем. Освен удоволствието от творческия процес като краен резултат вие  имате и картина.

Нашият екип

поведенчески психолог

„Проблемът с „всичко“  на работното място е, че в крайна сметка изглежда ужасно много като нищо: само една дълга мъгла от непрестанна дейност с изтрит смисъл. Времето отминава толкова бързо, че амбицията от постигането на материалното в един момент изглежда странно лишено от смисъл, а чистият човешки живот и човешките взаимоотношения изглеждат толкова недостижими.. ” – когато прегорях..

психодраматичен терапевт

“След като разберете, че не сте безсилни в състоянието си на бърнаут и че имате избор, ще бъде много по-лесно да управлявате емоциите си ефективно. Всеки е различен и всяка ситуация е различна по отношение на степента на стрес, която се предизвиква и възприема, но изучаването на набор от умения ще ви помогне да почувствате себе  си, и да разберете същонстта си”

арт терапевт

“Отпускането носи слабост, когато се свързва от мускул; но носи сила, когато се прави от човек”

Професионално отношения

Присъединете се към нашите групови занимания и започнете да изграждате най-желаната цел в човешкия живот – достигането до собственото щастие. Ние се уверяваме, че всяко сбирка се провежда гъвкаво, в зависимост от потребностите на всеки един от членовете на групата. Спазването на конфиденциалност на информацията е необходимо условие и се отнася към всички без изключение – участници и/или терапевти.  

Работно време

Понеделник - Петък: 9:00-18:30 Hrs
(Обадете ни се след 16:00 часа )
Събота- неделя - след предварителна уговорка

Ние се намираме тук:

София - център
бул. Христо Ботев 10 ет. 3
0896 704 665
Email: info@somenso.com

Registrations are closed for this event.