Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Любовта на цветята

August 22, 2019 @ 18:30 - 21:00

15лв.

Само съзидателния ум, може да разбере цветята. В това е тяхната красота – те не могат да се трупат, депозират в банка или държат на склад. Грижиш ли се за тях – те ще ти се отблагодарят с красота и настроение. Изоставиш ли ги – загиват. В ежедневния живот грижите и милионите малки препятствия, ни пречат да открием красотата на живота си. Сивотата ни залива, а е толкова малко необходимо да създадем настроение. Създавайки положителни емоции, ние отваряме ума и сърцето си за нашия късмет.

В Августовското издание на общество за управление на стреса, ще си говорим как да релаксираме с помощта на цветята.

ПРОГРАМА

  • Изкуството Кусамоно – или как да направим „градина в поднос“ – лектор Мария Желязкова
  • Лечебната сила на пелина – лектор Ася Александрова

ЗА ЛЕКТОРИТЕ:

Мария Желязкова

Казвам се Мария Желязкова. По образование и професия съм инженер, с над 20-годишен стаж в сферата на телекомуникациите.  След  интензивна и разнообразна кариера в няколко  от големите оператори като БТК,  Вестител и по-непознатата Новател – част от голямата група на Дойче Телеком за България, постепенно за мен назря момента,  в който реших, че искам да освободя по-активно място в живота си и за други, не по-малко вдъхновяващи и креативни занимания. За тях все не намирах времето, което исках да им отдам, защото … който е избрал кариера в света на високите технологии, ще разбере! Този свят дава много, но изисква пълно отдаване; не ти оставя свободен ресурс за други поглъщащи  занимания.

И така – преди 3 години аз напуснах корпоративната среда и започнах да работя като свободен агент. И до момента се занимавам с множество проекти в областта на телекомуникационните опорни технологии, които са моята основна експертна област в инженерните науки. Но междувременно успях да освободя основния си ресурс за алтернативни занимания, посветени на любовта ми към растенията и фитодизайна. На този етап аз съм един самоук агент в света на растенията,  пристрастен към изкуството Кусамоно – самостоятелно направление в прекрасния свят на Японския Бонсай Арт.

На страницата ми във FB www.facebook.com/kusamonoinspiredplantart могат да бъдат видени някои от нещата, които правя. Също така могат да бъдат поръчани или закупени, ако са налични; мога да изработя и композиции по индивидуален проект, съобразени с конкретни изисквания на клиента. Освен продукт,  доставен с инструкции за отглеждане, предлагам и опция поддръжка, която включва посещения на място за обгрижване на растенията и подмяна на някои от тях при нужда. Отворена съм за партньорство в различен формат, включително декориране на събитие или изложба (жива растителна декорация под наем).

Ася Александрова

Здравейте, казвам се Ася Александрова и съм един от първите независими продуценти в частните радиостанции на България. Имам реализирани успешни проекти в радио VOA – Витоша, Радио Експрес, Ретро Радио, Радио Атлантик.

Към настоящия момент съм продуцент и водещ на най-успешната радио-програма за въпроси отговори. Magic Quiz Show се излъчва вече 10 години в ефира на радио Меджик ФМ. Радио-прграмата Magic Quiz Show се радва месечна аудитория от 180 000 души.

Интернет страницата  ми – quizshow.online е една от най-бързо развиващите се онлайн платформи.

Журналист съм от 1994 година. В портфолиото ми на журналист присъства и участието ми като водещ на толкшоуто “Булевард България“ и  като продуцент на предаването „Кино видео трафик“ по РТВ.

Майка съм на две момчета на 8 и на 12 години.

Покрай подготовката на рубриката си „Да живеем здравословно“,  се запознах с билката сладък пелин, позната на китайците от хилядолетия, с които те лекували успешно малария.

Реших да  я популярна, за да могат повече хора да открият чудотворните й своиства върху себе си.

От 2018 г съм ексклузивен представител на Xerbacross, компанията, която разпространява Artemisia annua или лечебния сладък пелин в България.

В лекцията „Живот без болести с аромат на сладък пелин“ ще разберете как с помощта на билката да се справите с пристрастеността към сладкото или кафето, или цигарите…? Какво лекува тя? Как да я използваме в ежедневието си?

Details

Date:
August 22, 2019
Time:
18:30 - 21:00
Cost:
15лв.
Event Category:

Venue

Somenso
бул. "Христо Ботев" 10, ет. 3
София,

Registrations are closed for this event.