Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Тревожност, безнадеждност и панически атаки

06.07.2020 @ 12:00 - 13:00

Безплатно

Тревожност, безнадеждност и панически атаки

едно събитие на Силвия Куманова  – за справяне с ефектите върху менталното здраве вследствие COVID-19 

Workshop goals:

  • Да запознае участниците с естеството на паническите атаки и паническото разстройство.
  • Да се информират и представят  на участниците със стратегии за управление на тревожност при очаквани и неочаквани ситуации.

В следствие на кризата тревожността, която някои хора изпитват взема връх и паническите атаки като следствие стават нещо обичайно. Често паническите атаки се бъркат със сърдечна криза, симптомите са идентични – но как да ги различим и да предприемем адекватна терапия.

Тревожността е нещо, което всеки човек е изпитал или изпитва на някакво ниво. Събития като важен изпит, шофиране сам за първи път или среща с вълнуващ потенциален партньор могат да направят тревожен почти на всеки. При панически атаки тревожността е повишена до изключителна степен. Механизмът за преживяване на стрес се задейства като в нормална ситуация, но човек възприема преживяването като катастрофално.

Какво означава „пристъп на паника“ и какви са характеристиките, които могат да ни помогнат да разпознаем появата му в себе си или в някой друг?

Кога говорим за паническо разстройство?

Независимо дали имаме „обичайни“ панически атаки или просто интензивни пристъпи на тревожност, има известни техники, които могат да бъдат приложени, за да се предотвратят или сведат до минимум техните ефекти.

Повече информация за паническите атаки:

За паническата атака

Details

Date:
06.07.2020
Time:
12:00 - 13:00
Cost:
Безплатно
Event Category:

Organizer

Somenso

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *