Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Friday talks: 4-дневната работна седмица

April 2, 2021 @ 12:30 - 13:30

Free

Чували ли сте най-новите слухове на работното място? Чатовете които сте получили са правилни – 4-дневната работна седмица може скоро да стане реалност. TUC (конгрес на профсъюзите) призовава правителствата да помогне на хората да работят по-малко часове, като им се плаща същото.

Вероятно се чудите как изобщо е възможна такава благоприятна ситуация. Защо собствениците на фирми биха позволили на служителите си да работят само 4 дни в седмицата? Няма ли компанията да пострада в резултат? Е, можете да благодарите на новите си колеги-роботи. Новата технологична революция – индустрия 4.0 направи така че, технологичните разработки биха могли да дадат възможност на служителите да извършат същото количество работа за по-малко време и все пак да гарантират, че клиентите са подкрепени.

Технологията на изкуствения интелект значително ще наруши всеки аспект на всяка индустрия във всяка държава, включително как и кога работим. В близко бъдеще вероятно ще наблюдаваме увеличаване на отдалечените и по-гъвкави работни графици, като 4-дневната работна седмица. Всъщност TUC смята, че 4-дневната работна седмица може да стане реалност през този век, ако бизнесът бъде принуден да споделя ползите от новите технологии със своите служители.

 

Някои компании, като Perpetual Guardian от Нова Зеландия, вече осъзнават предимствата на 4-дневната работа. 4-дневната работна седмица не само увеличава удовлетвореността на служителите, ангажираността на компанията и работата в екип, но също така намалява нивата на стрес. Още по-добре, намаляването на работните графици на служителите до 4-дневна работна седмица не вреди на тяхната производителност или производителност на компанията.

Присъединете се към нас, докато разглеждаме по-отблизо някои от предимствата и недостатъците, свързани с 4-дневната работна седмица само за 30 минути, този петък в 12:30.

Темата коментира: Силвия Куманова – организационен психолог

Details

Date:
April 2, 2021
Time:
12:30 - 13:30
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Registrations are closed for this event.