Loading Events

Работата от вкъщи и синдромът на професионалната скука (bore out)

Цел:

Да се даде повече информация за това, какво представлява синдромът на професионалната скука, неговите симптоми и начини на превенция .

Работата може да бъде понякога доста предизвикателна за психиката на човек и въпреки че в днешно време да имаш работа е привилегия, това не означава, че не може да създава проблеми, особено когато работиш от вкъщи и не виждаш никой дълго време. През последните десетилетия приемането на психологически разстройства, причинени от работата и работното място, се е увеличило значително. Много симптоми, които преди са били пренебрегвани, сега са част от признати психологически разстройства, които изискват лечение.

През 70-те години Хърбърт Фройденбергер вече използва термина Burnout във връзка с претоварения персонал в списание, свързано с психология – и сега, почти 50 години по-късно, почти всеки втори човек е имал или познава някой, който е страдал от синдром на Burnout, което го прави най-много често срещано психологическо разстройство, свързано с работата.

През последните няколко години обаче ново психологическо разстройство се разпространи в работния свят.

 

Когато мнозина, особено поколението на Милениалите, се чувстваха претоварени и стресирани на работното си място, по-новото поколение Gen Z, се бори с твърде малко (предизвикателна) работа и недостатъчно развитие.

Синдромът на професионалната скука е психологически синдром, предизвикан от ментално не натоварване на работното място, причинено от недостатъчна като количество или качество работа.

Задачи:

  • Обзор на науката за скуката
  • Ефекти върху психологичното благополучие, в резултат от скуката
  • Синдром на професионалната скука
  • Boreout vs Burnout
  • Стратегии за справяне
  • Дали съм по пътя на Boreout

Target:

In the planned workshop are invited to participate people from HELECLOUD

Duration:  60 minutes

Registrations are closed for this event.