Loading Events

Как да запазим мотивация в моментите в които я губим?

Основна задача: Да представи на участниците информация за теоретични и практически аспекти на мотивацията. Да насърчи разпознаването и развитието на умения и компетенции, свързани с умението за мотивация.

Вместо да търсим най-лесния начин да се освободим от болката, можем да  се погледнем отвътре, за да разберем какво движи желанието ни да избягаме от начина, по който се чувстваме. Какво избягваме, когато не правим нещата, които наистина искаме да направим? …

Какво е мотивация:

Мотивацията ръководи поведението ни и е „енергията за действие“, според д-р Едуард Дечи, професор по психология в университета в Рочестър. Д-р Деймън Корб, поведенчески педиатър в Лос Гатос, Калифорния, и автор на Отглеждане на организирано дете, описва мотивацията като желание за нещо достатъчно, за да преодолее инерцията, за да се започне.

„Когато сме силно мотивирани, имаме силно желание и необходимата енергия да предприемем действие, а когато не сме мотивирани, ни липсва енергия за изпълнение на задача“, казва Еял.

Често се случва да губим мотивацията си заради поредица от събития, които тотално изцеждат всяка капка вдъхновение у нас, а възвръщането й започва да изглежда като нещо непосилно. Всъщност в повечето случаи липсата на мотивация е свързана с не желание за промяна, стрес или с не-осъзнаването на други странични проблеми, които ни пречат да останем мотивирани и да преследваме целите, които си поставяме.

Задачи:

  • Какво е мотивация
  • Основни теории за мотивация
  •  Мотивация от гледна точка на невронауките
  • Защо хората губят мотивация
  • Начини да запазим мотивация, при вършене на отегчителни неща

Инструменти:

  • Представяне на текущи изследвания и знания за съответния феномен.
  • Групова работа, ролева игра – участниците работят в групи по различни задачи или случаи
  • Групова дискусия по съответния предмет

Аудитория:

В планираната работна среща са поканени да участват предстовители на JET.com

Времетраена:  60 минути

Registrations are closed for this event.