Loading Events

EAP: Mental Talks: The Resistance to Change

Aim:

Да разгледаме трите стълба на промяната: невропластичността, способността да вярваш и да имаш план и теорията на Бек за съмовъзприемането. Като целта ни е да разберем нашето поведение към тригарите, които правят промяната и да ги съотнесем към етапите на промяната.

Всеки живот е живот на промяна. Преживяваме преходи в работата и взаимоотношенията, промени в нашето физическо и психическо здраве и нови събития в нашите местни общности и нашия свят. Понякога знаем, че ще настъпи промяна, докато друг път тя идва внезапно и неочаквано. Може би е разочарование или може би е чудесна изненада.

 

Много хора изразходват много време и енергия, опитвайки се да избегнат промяната, но тя неизбежно ще ги настигне. Ако можете да се научите да се справяте с промяната, ще намалите риска от тревожност и депресия. Връзките ви ще процъфтяват и тялото ви ще се чувства по-здраво. Но ако не можете да се справите с промяната, само малко количество стрес може да ви накара да се почувствате претоварени от живота. Може също да ви е трудно да си поставите и постигнете целите, които имате за себе си.

 

Способността да се справяте с промяната понякога се нарича устойчивост. Въпреки че вашата среда и гени може да повлияят на нивото ви на устойчивост, сумата не е “забита с пирон” 😊. Разбирането на това как ние тълкуваме промяната дава психологията на промяната свързана с невропластичността, способността да вярваш и да имаш план и теорията на Бек за съмовъзприемането.

Tasks:

В този Mental Talk ние ще дискутираме:

  • Концепцията за психологията на промяната
  • Етапите на промяната
  • И какво означава да „управляваш“ промяната.

Tools:

  • Up-to-date presentation of information and research in the field
  • Discussion about what people know about the assertive behavior
  • Strategies for developing our assertive communication style
  • Self-reflecting exercises

Target:

In the planned workshop are invited to participate people from SoftwareONE

Duration:  60 minutes

Registrations are closed for this event.