• Home
  • Мозъчни стимулации

Мозъчни стимулации

// съвременни методи

Brain Hacking tools

Неинвазивни мозъчни стимулации

Открийте ползите от неинвазивните мозъчни стимулации за психичното здраве и благополучие.

Мозъчни стимулации, като подход за личностно развитие имат за цел да подобрят психологични състояния, когнитивните функции на мозъка и да оптимизират ефикасността и щастието.

1

Терапия при травма

Терапията с десенсибилизация и репроцесиране на движението на очите (EMDR) е уникална и изключително ефективна форма на психотерапия, която се използва за лечение на хора, преживели травматични събития или тревожни спомени.

2

Намаляване на тревожността

Терапията с бинаурални ритми е уникална форма на звуково-вълнова терапия, която включва слушане на две различни честоти във всяко ухо, което след това създава възприемане на трети звук - бинаурален ритъм.

3

Терапия при фобии и тревожност

Чрез създаването на реалистични симулации на различни среди или сценарии терапията с виртуална реалност позволява на клиентите да се изправят срещу страховете си и да се справят с тях в контролирана и безопасна среда.

  1. Терапия при травма с хипнотичен елемент

По време на EMDR мозъчна стимулация, клиентът работи около 10-15 минути с психолог, като бива помолен да опише травматичното събитие, което желае да преработи и да го превърне в картина. Оценява сам степента на травмата. Следва самата сесия която трае от 10 до 30 минути. Клиентът седи удобно и следи фокусирано с очи движещ се обект на екрана.

2. Терапия за намаляване на тревожността и релаксация

По време на аудио мозъчна стимулация, чрез слушане на бинаурални ритми през слушалки мозъкът може да бъде настроен на специфични честоти, като например алфа вълни за релаксация или тета вълни за дълбока медитация. Терапията с бинаурални ритми е полезна за намаляване на стреса, подобряване на концентрацията и подпомагане на съня.

3. VR терапия при фобия и социална тревожност

Част от експозиционна терапия

По време на виртуална реалност мозъчна стимулация  хората се потапят в симулирана среда, която им позволява да се изправят срещу страховете, тревогите и травмите си и да се справят с тях в контролирана и безопасна среда.

Неинвазивните мозъчни стимулации стават все по-популярни, тъй като хората търсят начини да оптимизират когнитивните си способности и цялостното си мозъчно здраве. Тези инструменти обхващат широк спектър от техники и технологии, предназначени за подобряване на фокуса, паметта, креативността и яснотата на ума. Инструментите, които ние използваме за хакване на мозъка включват устройства за увличане на мозъчните вълни, като бинаурални ритми и светлинна терапия, които работят чрез синхронизиране на мозъчните вълни с определени честоти, за да предизвикат желани психични състояния.

Leave Comment