Консултиране на деца

Консултиране на деца

Детското консултиране е идентично с консултирането за възрастни, но при него терапевтът избира различни способи за привличане и задържане на вниманието на детето.

Можете да запазите VIP интегративна терапия за вашето дете или традиционно психологично консултиране, както и biofeedback скрининг.

Запази час онлайн за точния консултант  в точния момент!

И.Т. на 5г.

И.Т. на 5г.

Синът ми на 4г бе диагностициран като изоставащ в развитието си в един от големите български психологически центрове. Големи проблеми винаги имах с него в детската градина. Дори госпожите успяха да ме убедят да го преместя в група на деца с психологични проблеми. Една позната ми препоръча центъра. Когато за първи път заведох сина си, мислих че това е поредното място където нищо няма да се случи. Първата ни съвместна консултация продължи 2 часа. Професионалистите на Somenso (Силвия и Галя) обстойно изследваха текущата ситуация и отношението и чувствата на синът ми към нея. Обясниха ми, че навярно агресивното му поведение се дължи на липсата на пълноценен социален контакт и социални умения. Не се съгласиха с поставената диагноза, защото според тях синът ми е представител на т.н. „нови Деца“. Деца, които имат умения за работа с устройства – таблет и телефон – което в същност синът ми демонстрира със завидна лекота- но имат не достатъчно развити умения, съответстващи на остарелите таблици за детско психологическо развитие. Доверих се на професионализмът им и наистина видях прогрес. Все още следвам стриктно предписаните от тях съвети. Дори госпожите успяха да ме убедят да го преместя в група на деца с психологични проблеми. Една позната ми препоръча центъра. Когато за първи път заведох сина си, мислих че това е поредното място където нищо няма да се случи. Първата ни съвместна консултация продължи 2 часа. Професионалистите на Somenso (Силвия и Галя) обстойно изследваха текущата ситуация и отношението и чувствата на синът ми към нея. Обясниха ми, че навярно агресивното му поведение се дължи на липсата на пълноценен социален контакт и социални умения. Не се съгласиха с поставената диагноза, защото според тях синът ми е представител на т.н. „нови Деца“. Деца, които имат умения за работа с устройства – таблет и телефон – което в същност синът ми демонстрира със завидна лекота- но имат не достатъчно развити умения, съответстващи на остарелите таблици за детско психологическо развитие. Доверих се на професионализмът им и наистина видях прогрес. Все още следвам стриктно предписаните от тях съвети.

коментарите са спрени