бул. Александър Стамболийски 239, ет2, офис 5, гр. София
0896 704 665 Info@somenso.com
Ти си ценният и твоите тревоги не са уникални!

Казвам се Галина Ненкова. Работя в сферата на молекулярната биология и ембриологията в продължение на 10 години. Предстои ми защита на дисертация относно безплодието при мъжете. Преподавам репродуктивна биология и съм сертифициран клиничен ембриолог. Работата ми е свързана основно с изясняване и преодоляване причините за безплодие при двойки с понижена фертилност.

Лабораторните ми умения включват: анализ, обработка, замразяване и размразяване на семенни проби, събиране на яйцеклетки по време на фоликуларна пункция, денудиране, класическо ин витро оплождане, интрацитоплазмено инжектиране на единичен сперматозоид в яйцеклетка, оценка на качеството на яйцеклетките и ембрионите, асистирано излюпване, витрификация и размразяване, биопсия на бластомери и трофоектодерма, бластоцентеза.

Професионалните ми задължения включват и запознаване на двойките с проблемно зачеване с предстоящите медицински процедури, законовите изисквания и препоръки при асистирана репродукция, възможността при необходимост да бъдат включени в донорска програма.

Честите ми контакти с пациенти в подобна ситуация засилиха интереса ми към психологическата страна на последствията от безплодието. Преди година завърших успешно курс „Динамично интервю и базови терапевтични умения“.

В момента съм студент по психология и същевременно се обучавам за консултант по репродуктивна психология.