Превенция: физически, психически и социални аспекти - Somenso

// ОПОЗНАЙТЕ НАШАТА КОМПАНИЯ - ПРЕВЕНЦИЯ

Превенция - ние обединяване

Физически, Психически И Социални Аспекти на човешкия живот

Нашите услуги са предназначени за работещите, особено за тези, които допринасят значително за обществения напредък.
Тази демографска група често изпитва огромен натиск, който може да доведе до намаляване на благосъстоянието, намаляване на производителността на труда и повишена податливост към тежки здравословни проблеми.
Постоянното преследване на по-висока цел често кара тези хора да пренебрегват собственото си благополучие и здраве. Те са склонни да отричат психологическите си проблеми и се стремят към пълен контрол във всеки аспект. В резултат на това те се оказват въвлечени в опасни механизми за справяне, като например злоупотреба с вещества, включително тютюнопушене, алкохол, употреба на лекарства или зависимост от стимуланти.

Мултидисциплинарен

подход за физическите, психическите и социалните аспекти на човешкото същество като цяло.

Мултисистемен

гъвкав подход комбиниращ удобство и ефективност използващ новаторство, технология и традиция,.

Основан на науката

подход за интензивна интервенция включващ психофизиология, медицина, математика, химия и др.

Somenso е хибридно пространство за управление на стреса и превенция. Нашата холистична услуга от ново поколение е позиционирана в междинното пространство между медицинските и психологичните услуги и е ориентирани към ранно откриване, превенция и интервенция на последствията от хронични възприятия на стрес. Ние работим с индивидуални клиенти и компании

Превенция е от ключово значение за справянето със стреса и поддържането на физическо и психическо благополучие. Стратегиите за ранно откриване и превенция могат да помогнат на хората да избегнат негативното въздействие на хроничния стрес върху здравето им. Ранното разпознаване на признаците на стрес, като повишена раздразнителност, умора или затруднена концентрация, позволява на хората да предприемат проактивни стъпки за управление на нивата на стрес.

// Нашата компания

кои сме ние

Основана през 2017 г., компанията Somenso се занимава с изследване на сложните връзки между телесните процеси и мозъка, които определят цялостното благосъстояние. Прилагаме цялостен подход към нашите проучвания, скрининг и терапии, като разглеждаме физическите, психическите и социалните аспекти на човешкото същество като цяло. Нашата цел е "Healthy aging healthline" и е основа на нашите изследвания и програми за ментално благосъстояние. Ние възприемаме всеобхватен поглед върху здравето, като признаваме взаимозависимостта на физическата, психическата и социалната сфера.

Начало на нашия успешен път - 2017

Създаването на център за управление на стреса е важен етап от пътя на Силвия Куманова от успешна бизнес кариера до предприемачество. Somenso е първият център за управление на стреса в България. С конкурентно предимство предлагането на интелигентни психични услуги, съчетаващи технологии и мултидисциплинарен подход към психичното здраве, които да помагат на клиентите да усетят забележителна разлика и подобряване на качеството на живот за кратко време. .

Нашата история

Първият ни корпоративен клиент - 2018

Нашата програма "Business in mind" за ментално здраве в корпоративна среда, насочена към намаляване на стреса с цел ефективност, спечели доверието на клиент с 1500 служители по това време. Mental Talks е част от формата на програмата.

Innovation Norway Grant - 2021

Този грант бе осъществен с подкрепата на София Тех Парк Име на проекта: „Test my stress“;  Програма: “Развитие на бизнеса, иновации и МСП” България; Договор №: 2021/584931 Бенефициент: Сименсо ЕООД ; Финансов механизъм: Norway Grants Продължителност: 12 месеца

Practical stress - 2024

е онлайн платформа, в която хората и служителите в организациите могат да управляват менталното си благополучие. Като се регистрират с безплатен профил, потребителите могат да получат достъп до различни услуги ориентирани към качеството им на живот, включително планиране на сесии за психологическо консултиране, взаимодействие с предпочитан психолог, скрининг на хроничния стрес, споделяне на резултатите със специалисти, достъп до опознавателни материали, академия и трейнинги. Платформата е също така ориентирана към психолози и медицински специалисти, като позволява непрекъснато проследяване на текущи и хронични проблеми, свързани със стреса на техните клиенти.

Иновативен алгоритъм за хроничен стрес - 2023

Test my stress© e иновативен патентован продукт за скрининг на хроничния стрес, който използва субективен скрининг и биомаркери. Разработен е като проект за трансфер на знания между учени от БАН, Софийския университет и Somenso. Научен ръководител на проекта проф. дмн. Юлиана Йорданова – главен редактор на International Journal of Psychophysiology  Този алгоритъм е разработен на базата на детайлен скрининг на 107 доброволци.

Силвия Куманова -за превенция

Превенцията винаги е по-добра от лечението. Превенцция е синоним на здравословен баланс между професионалния и личния живот и е от решаващо значение за предотвратяване на прегарянето и насърчаване на цялостното благосъстояние. 

Нашите клиенти –  с фокус върху превенция на здравето в организационна среда

Регистрирай се за месечния ни бюлетин и бъди в течение с интересните неща от психологията за повишаване на качеството на живот!

// Екип от професионалисти

Заедно можем планина да вдигнем

 „ Нашата мисия е да предоставим най-добрите услуги за управление на стреса в безопасна и подкрепяща среда, която насърчава развитието на взаимоотношения на сътрудничество и има за цел да постигне възможно най-добрите резултати за всички клиенти. За да постигнем нашата мисия, нашите консултанти се ангажират да практикуват в съответствие със стандартите и принципите на най-добрите практики и непрекъснато да развиват своите професионални умения и знания в полза на клиентите и професията " С. Куманова

https://www.somenso.com/wp-content/uploads/2024/03/Radost.png

Радост Минина

директор
It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here.
https://www.somenso.com/wp-content/uploads/2024/03/Anelia.jpg

Анелия Йотова

маркетинг
It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here.

Превенция на поведенчески заболявания включва многостранен подход, който обхваща както физическото, така и психическото благополучие. Един от ключовите аспекти на превенцията е поддържането на здравословен начин на живот, който включва редовни физически упражнения, балансирана диета и достатъчен сън.