Single Blog

  • Home
  • За песимистите и оптимистите

За песимистите и оптимистите

Разликата между песимисти и оптимисти

по материали на Rahul Vancruze

 

Вашите личностни характеристики определят всичко. Песимистите се подготвят да се изправят срещу най-лошото. Докато оптимистите се подготвят да постигнат нещо в живота.

Оптимистите са четири пъти по-успешни от песимистите.

Защо?

1. Песимистите виждат заплаха във всяка възможност, докато оптимистите виждат възможност във всяка заплаха.

Песимистичните хора са врагове на самите себе си. Те гледат на всичко предстоящо, като се фокусират върху това, което би се объркало.

Тези хора никога не постигат нищо голямо в живота. Те, обаче, и никога няма да ви позволят вие да постигнете нещо голямо в живота.

От друга страна, оптимистичните хора са най-добрите си приятели. Те вярват, че могат да постигнат всичко, което искат в живота.

Този тип хора са мислители без граници.

2. Песимистите се ръководят от данни. Докато оптимистите са насочени към целта.

Песимистичните хора се ръководят от данни. Те никога не правят нещо, което не могат да измерят/изчислят. Така че, това ги кара да останат в зоната си на комфорт.Тези хората действат според наличната информация и никога не пробват нещо ново.

Оптимистичните хора обаче са насочени към целта. Те си поставят цел и правят всичко необходимо, за да я постигнат. Оптимистичните хора също така са готови и да платят цената за своя успех.

3. Песимистите откриват проблем, докато оптимистите търсят решение.

Песимистичните хора винаги ще ви посочат проблема. Те ще ви докажат как нещо не може да стане. Почти през повечето време, те живеят във съмнения и несигурност.

Оптимистичните хора, обаче, винаги ще намерят решение. Те ще ви докажат, че вие сте способни да го направите. Те живеят свободно и безгрижно, защото вярват, че винаги ще намерят решение.

4. Песимистите са реалисти. Оптимистите преследват мечти.

Песимистичните хора са реалисти. Те не мислят, че ще постигнат нещо голямо в живота. Те ще ви убеждават да не поемате рискове и най-вероятно затова, такива хора не притежават частен самолет.

Оптимистичните хора преследват мечти. Те вярват в тях и си позволяват да излязат от зоната си на комфорт. Те ще ви накарат да мислите мащабно и затова такива хора притежават частни самолети, а защо не и частни острови.

5. Песимистите нямат високи очаквания, за разлика от оптимистите.

Песимистичните хора мислят на дребно. Те нямат големи очаквания от живота си. Те ще ви предложат и на вас подобен начин на мислене, защото така няма да сте разочаровани, ако не постигнете целта си.

Оптимистите, от друга страна, са големи мислители. Те имат високи очаквания от живота, защото вярват в своя потенциал и в своята сила. Те ще ви накарат да мислите, че можете да постигнете всичко, което решите.

Извод

Ако искате да сте успешен и да постигнете велики неща в живота, трябва да станете оптимист.

Всички успешни хора, които познавате, са оптимисти. Никой не може да успее в живота без оптимизъм. Затова продължавайте да опитвате и да се развивате като положителни личности – успехът ви е гарантиран.

И все пак бъдете умерен оптимист!

Полезна ли Ви е информацията? Благодарим Ви, че я разпространихте!

Instagram
LinkedIn
Share
YouTube
YouTube