Single Blog

  • Home
  • Започнете новата година с азбучен списък от дейности

Започнете новата година с азбучен списък от дейности

Започнете новата година с този азбучен списък от дейности, които ще ви накарат да се чувствате добре.

“Каква прекрасна мисъл е, че някои от най-хубавите дни в живота ни все още дори не са се случили.”

                                                                                                                                Ане Франк

Ангажирайте се с нещо ново, което ще Ви вдъхнови – нещо, върху което винаги сте искали да работите, но досега Ви е липсвала смелост или увереност да го направите.

Бъдете ‘’тук и сега”. Дишайте. Откъснете се от забързаното ежедневие и стреса, като отворите очи за красивото около себе си.

Вербализирайте нуждите и желанията си, изразявайте това, което харесвате, и това, което не харесвате, за да знаят Вашите близки какво се случва с Вас.

Генерирайте нови идеи за това, което искате да подобрите в ежедневието си – независимо дали става дума за нова песен, с която да ставате сутрин, или за начина, по който се храните – всичко, което може да Ви помогне да станете по-силни и по-дисциплинирани.

Продължавайте да поддържате добрите си навици, дори когато се сблъскате с трудности и препятствия по пътя.

Оценете мястото, на което се намирате в живота си в момента. Изпитайте ентусиазма на дете, което се наслаждава на настоящия момент.

Направете място за себе си в собствения си живот. Отделете време, за да обърнете внимание на себе си, за да можете да бъдете там и за близките си.

Систематизирайте задачите, работата и деня си по начин, който ще работи за вас. Можете да започнете с оптимизиране само на един аспект от ежедневието си и това постепенно ще отвори повече пространство и време за самите Вас.

Изследвайте и открийте това, от което наистина се нуждаете – понякога то е различно от това, което искате.

Научете се да успокоявате ума си. В напрегнатия живот, който водим, лесно можем да се претоварим от всички “шумове” в главата си и извън нея. Можете да опитате с йога, медитация или подобни упражнения само по няколко минути на ден и скоро ще забележите разликата.

Успокойте вътрешния си критик. Опитайте се да спрете да се критикувате и да се измъчвате със собствените си мисли. Има мисли, които не се нуждаят от нашето внимание.

Свържете се с приятели, които Ви липсват. Срещайте се и общувайте колкото може повече – независимо дали става дума за онлайн парти или наживо – прекарайте си добре!

Простете на себе си и на другите. На родителите си, на приятелите, които са Ви предали, на връзките, които не са проработили. Миналото не може да бъде променено, то е такова, каквото е. “Можете да се вълнувате за бъдещето. Миналото няма да има нищо против.” (Хилари ДеПиано)

Не се сравнявайте с другите. Вместо това се поздравете за това, което сте постигнали през изминалата година – помислете за всички задачи, които сте изпълнили, и за трудностите, които сте преодолели.

Организирайте деня или седмицата си по най-добрия възможен начин в зависимост от обстоятелствата. Дайте си почивка, когато имате нужда от нея.

Подредете пространството около себе си по нов начин. Помислете как искате да се чувствате в дома си.

Почувствайте радостта от това да отделите един ден само за себе си – нека това бъде ден, посветен изцяло на нещата, които обичате да правите.

Спомнете си последния път, когато се смяхте много – дълго и от сърце. Позволете си да се смеете отново, на същата тази смешна история.

Танцувайте, спортувайте, движете се. Това оказва благотворно влияние и върху тялото, и върху психиката ни.

Не бъдете прекалено строги към себе си, когато сгрешите или не успеете да се справите с някоя задача. Усъвършенстването на уменията Ви е процес, който има своите възходи и падения.

Практикувайте емоционална и психическа грижа за себе си. Тя може да изглежда различно за всеки един от нас, но основният фокус е да избистрим ума си.

Отделяйте време за своето хоби или открийте за себе си такова.

Ценете качествата си. Кои са тези, които най-много харесвате в себе си? Потърсете обратна връзка от приятелите си, ако Ви е трудно да ги назовете.

Отнасяйте се със себе си като с човек, когото обичате. В крайна сметка прекарваме най-много време в живота си със себе си, по-добре да си бъдем добра компания.

Усмихвайте се широко и бъдете отворени за хората и света около Вас.

Усетете в пълнота и се наслаждавайте на щастливите мигове, без да насочвате мислите си към миналото или бъдещето в този момент.

Погледнете на съществуващите проблем от различен ъгъл. Смяната на гледната точка може да Ви даде нови идеи за справяне, когато се чувствате в “задънена улица”.

Спомнете си чувствата, с които очаквахте бъдещето в юношеството или детството си? Имаше ли надежда, радост, нетърпение?  Почувствайте ги отново, когато мислите за настъпващата нова година. Какво добро ще ни донесе тя?

Януари 2022 г. – Ново начало, което да посрещнем с отворени сетива, свежи сили и нови нагласи!

Полезна ли Ви е информацията? Благодарим Ви, че я разпространихте!

Instagram
LinkedIn
Share
YouTube
YouTube